Майкъл Гоув получи само два гласа по-малко от Джеръми ХънтБившият британски

...
Майкъл Гоув получи само два гласа по-малко от Джеръми ХънтБившият британски
Коментари Харесай

Джонсън и Хънт финалисти за премиер на Великобритания

Майкъл Гоув получи единствено два гласа по-малко от Джеръми Хънт

Бившият английски външен министър Борис Джонсън ще се изправи против сегашния посланик №1 Джереми Хънт в конкуренцията за нов водач на английската Консервативна партия и министър председател на страната. При последното гласоподаване довечера отпадна Майкъл Гоув, който получи единствено два гласа по-малко от Джеръми Хънт.

Джонсън още веднъж безапелационно завоюва гласуването при депутатите, като получи 160 гласа от 313 вероятни, като имаше и една невалидна бюлетина. Външният министър Джереми Хънт получи 77 гласа, а министърът на околната среда Майкъл Гоув - 75.

Джонсън и Хънт ще разполагат с един месец, с цел да проведат техните акции из страната, след което членовете на Консервативната партия ще изберат новия си водач и министър председател на Обединеното кралство. Техните изяви ще бъдат отразявани подробно от медиите.

Първоначалните реакции на политическите наблюдаващи са, че Борис Джонсън ще има по-лека задача против Джереми Хънт, в сравнение с в случай че беше останал Майкъл Гоув. Не на последно място, тъй като Хънт е от лагера на гласувалите за оставане в Европейски Съюз, въпреки и да претърпя известна еволюция през годините.

Резултатите от гласуването на партийните членове се чакат в седмицата, започваща на 22 юли.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР